Kerhotoiminta 2017-2018

Seikkailijat
1.-3. lkt Tiistaisin klo 14.15-15.15
Seikkailijoissa ollaan paljon ulkona, opetellaan erätaitojen alkeita, luonnon tuntemusta, Raamatun tuntemusta sekä toisten auttamista yhdessä iloisesti touhuten ja asioihin paneutuen.

Materiaalimaksu 20€/lukukausi
Vastuuohjaajat: Ida Hakkarainen, Mikko Sarimaa

Polunkävijät
4.-9. lkt Keskiviikkoisin klo 16.30-18.00
Polunkävijät on partiotyyppistä toimintaa 4.-9. luokkalaisille. Kerhoissa ollaan paljon ulkona, opetellaan erätaitoja, luonnon tuntemusta, Raamatun tuntemusta ja toisten auttamista. Mahdollisuus osallistua eri mittaisille leireille ja vaelluksille viikonloppuisin ja kesäleirille kesälomalla.
Materiaalimaksu 20€/lukukausi
Ohjaajat: Ida Hakkarainen & co

Kokkikerho
3.-4. lkt Perjantaisin 13.30-14.30
Kokkikerhossa leivotaan suolaista ja makeaa sekä kokataan helppoja ruokalajeja. Yksi resepti joka viikko, joten vuoden aikana saadaan jo kattava reseptivihko kasaan. Opetellaan myös siivoamaan jälkiä ja tiskaamaan astioita. Ja totta kai lopuksi herkutellaan omilla luomuksilla!
Kokkikerhoon mahtuu mukaan 24 lasta. Lapset jaetaan kahteen ryhmään ja ryhmä kokoontuu joka toinen viikko.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Materiaalimaksu 20€/lukukausi
Ohjaaja: Ida Hakkarainen

Iloista ilmaisua -kerhot
1.-2. lkt Keskiviikkoisin klo 13.15-14.15
3.-6. lkt Keskiviikkoisin klo 14.15-15.15
Kerhoissa on runsaasti erilaisia ilmaisua kehittäviä leikkejä ja harjoituksia, mukana paljon improvisaatiota ja pantomiimia. Ilmaisua harjoitellaan elein, ilmein, liikkein, äänin ja musiikin keinoin. Tutustumme erilaisiin draamakasvatuksen genreihin ja luomme yhdessä esityksiä.

3-6. lk kerho on osallistujiensa näköinen eli tarkempi ohjelma suunnitellaan osallistujien toiveet huomioiden.
Ohjaaja: Olga Alatalo

Kädentaitokerho
5.-7. lkt Maanantaisin 14.15-15.45

Kerhossa voit valmistaa taitotasosi mukan sinua kiinnostavia käsitöitä ommellen, neuloen tai virkaten.
Voit tulla myös kerhoon jatkamaan koulussa aloittamaasi työtä tai valmistaa tuotteita omista materiaaleista.
Kerhoon mahtuu korkeintaan 8 oppilasta.

Materiaalimaksu 20€/lukukausi.
Ohjaaja: Terhi Ranta-Ojala

Muskari
1.-2. lkt Torstaisin klo 13.15-14.15
Muskarissa soitetaan ja lauletaan, nautitaan musiikista kuunnellen, liikkuen, leikkien, kuvallisesti ja eläytyen. Musiikin peruskäsitteitä käsitellään leikinomaisesti ja yhdessä musisoiden. Syksyllä ja keväällä harjoitellaan pieni esitys ja voidaan käydä esiintymässä esim. vanhainkodilla, päiväkodissa tms. Lukukauden lopuksi vietetään iloisia nyyttäreitä.

Mikäli muskariin ilmoittautuu paljon lapsia, muodostetaan ilmoittautuneista kaksi ryhmää. Tällöin muskariryhmä kokooontuu joka toinen viikko.

Ohjaaja: Anna-Maija Mäkiaho

NYT-kerho

8.-9. lkt.

Elämän tekee onnelliseksi monenlaiset asiat. Yksi tärkeimmistä onnellisuustekijöistä on toisten hyväksi toimiminen yhdessä toisten kanssa. Jälleen tänä vuonna yläkoulun oppilailla ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua lähimmäisten hyväksi toimimiseen sekä yhdessä suunniteltuun ja toteutettuun kehitysyhteistyöprojektiin ja -matkaan. Projektiin osallistumisen edellytys on, että oppilaalla on mukana nimetty huoltaja (mielellään oma vanhempi).

Kerho kokoontuu lukuvuoden aikana n. 25 kertaa (sis. EA-kurssit).
Kerhokokoontumisen ja matkan ajankohta sovitaan yhdessä ryhmän kanssa.
Kerhoon voidaan ottaa enintään 12 oppilasta huoltajineen.
Vastaava ohjaajat: Ilmoittautuminen voi tapahtua myös suoraan Merja Kinnuselle puh. 050 570 2854

Tiedekerho

1.-3. lkt Perjantaisin 13.15-14.15

Ympäristösi on jännittävämpi kuin uskotkaan! Tule kokemaan ja ihmettelemään luonnontieteellisiä ilmiöitä tiedekerhoon! Teemme esim. elefantin hammastahnaa, vetyraketin ja tutkimme omia soluja mikroskoopilla! Sekä paljon muuta jännittävää ja ihmeellistä. Tiedekerho kokoontuu syyslukukauden. Mikäli tiedekerhoon ilmoittautuu paljon lapsia, muodostetaan ilmoittautuneista kaksi ryhmää. Tällöin ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Mukaan mahtuu korkeintaan 24 lasta.

Materiaalimaksu: 20€/lukukausi.

Ohjaajat: Mikko-Pekka Niemistö, Ulpu Saarinen, Olga Alatalo ja Samuel Liuha.

Puutyökerho

Lapsen ja vanhemman puutyökerho Keskiviikkoisin 18.00-20.00

Onko haaveissa rakentaa kantele, jouhikko tai trimmata sähkökitaraa?
Kaipaisiko vaarin vanha viulu tai mummon potkukelkka korjausta?
Ettäkö kotona ei ole hyviä verstastiloja?
Tuntuuko, että naula menee aina mutkalle ja saha vinoon?

Ei hätää. Tervetuloa Takrikon puutyökerhoon verestämään vanhoja taitoja ja oppimaan uusia! Kerho on tarkoitettu oppilaan ja vanhemman, isovanhemman tai muun aikuisen yhteiseksi harrastukseksi kädentaitojen parissa. Kerhossa on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa projekti oman mielenkiinnon tai tarpeen mukaan. Joukkoon mahtuu vasta-alkajat ja mestarisepät, oli kokemusta kädentaidoista tai ei.

Osallistumismaksu määräytyy käytettävien materiaalien mukaan.

Ohjaaja: Henrik Katto

Tulossa:

POP UP-kerhot

Kouluvuoden aikana on luvassa erilaisia kerhoja, jotka putkahtavat esiin noin neljän viikon jaksoiksi kerrallaan. Niistä tiedotamme lähemmin kerhojen alkaessa. Suunnitteilla on kalligrafiaa, origamien tekoa, ranskan kieltä, japanin kieltä ja kulttuuria (saamme kouluumme myöhemmin syksyllä japanilaisen vaihto-opettajan) jne.

Kiinnostaisiko sinua, koulumme 6.-9.-luokkalainen oppilas, järjestää yhden tai kahden kerran kerho koulumme pienemmille oppilaille. Jos sinulla on idea ja halu järjestää kerho, niin ota yhteyttä Milena -opeen. Kerro ideasi. Katsotaan yhdessä, kenelle ja milloin, voisit kerhon pitää. Ajatukset lentoon ja yhdessä puuhastelemaan niin isot kuin pienetkin 🙂

Osassa kerhoista on kerhokohtainen materiaali- tai osallistumismaksu, joka laskutetaan myöhemmin. Harrastekerhoaika ei kuulu 1.-2.- luokkalaisten maksulliseen IP-toimintaan, joten sitä ei tarvitse laskea viikoittaiseen hoitoaikakertymään.

1.-2. luokan oppilaille järjestetään koulun sisä- tai ulkotiloissa valvottua odottelua ennen kerhon alkamista. Tämä koskee niitä 1.-2. –luokkalaisia, jotka eivät ole säännöllisessä iltapäivähoidossa Majakkatalossa/koululla. Heillä valvottu odottelu on maksullista 3 euroa/tunti. Maksu laskutetaan 1-2 kertaa lukukaudessa. Mikäli huoltaja haluaa lapselleen klo 14 tarjottavan välipalan, hintaan lisätään 2 euroa.

Muiden luokkien oppilaiden kanssa odottelukäytänteistä sovitaan erikseen.

On tärkeää, että oppilas sitoutuu ilmoittamaansa kerhoon, koska pois jääminen kesken kauden voi vaarantaa kerhon jatkuvuuden.

Harrastekerhotoiminnan yhdyshenkilö Milena Lehtinen 040 542 7828, milena.lehtinen@takriko.fi tai Wilma-viesti.

Anne TukiainenHarrastekerhotoiminta