Tampereen kristillinen koulu on aloittanut toimintansa vuonna 1966.  Koulu on toiminut aiemmin Ilomäentiellä adventtikirkon tiloissa. Vuonna 1998 koulu sai korvaavan koulun aseman ja koulun ylläpitäjä Suomen Adventtikirkko sai koululle toistaiseksi voimassa olevan opetuksen järjestämisluvan.

Nykyisiin tiloihin Nurmin kaupunginosaan koulu muutti vuonna 2000. Koulussa oli tuolloin 33 oppilasta ja uudet tilat sisälsivät kolme luokkatilaa, ruokasalin ja pienen liikuntasalin. Oppilasmäärän kasvaessa liikuntasalista tehtiin luokkatila. Vuonna 2002 koulu sai luvat yläkoululle ja esiopetukselle. Esiopetus käynistettiin vuonna 2006.

Jumala on siunannut koulua vuosien varrella monella tavalla. Oppilasmäärän kasvaessa ja opetuksen kehittyessä koululle on rakennettu  lisää luokkatiloja. Lahjoitusten avulla koulu sai uuden keittiön  ja monien vaiheiden kautta toimivat teknisen työn tilat. Väistötilaksi rakennettu musiikkiluokka on ollut tärkeä tilainvestointi oppilaita varten. Esikoulu toimii Nurmin Majakalta vuokratussa Majakkatalossa. Uusin investointi, yli 10 vuoden rukousten kohde,  on monitoimisali, joka palvelee sekä liikuntatilana että koulualueen seurakunnan kokoontumistilana.

Koulu on toteuttanut vuosien aikana musikaaleja ja erilaisia kehitysyhteistyöprojekteja (Alabaniaa, Sri Lankaan). Toiveemme on tehdä hyvää ja muuttaa maailmaa. Tahdomme kertoa Jumalasta ja antaa ihmisille mahdollisuuden tutustua häneen.

Koulussa opettamiseen ja oppimiseen suhtaudutaan innokkaasti ja vakavasti. Vuoden 2015 perusopetuksen päättänyt luokka sijoittui oppimistulosten perusteella Pisa-tutkimuksessa parhaimpaan neljännekseen kaikilla osa-alueilla.

Koulussa opiskelee syksyllä 2019 247 oppilasta. Lisää luokkatiloja tarvitaan ja jäämme edelleen odottamaan  Jumalan ihmeitä koulumme tulevassa historiassa.

Video koulun historiasta

teemuHistoria