Kerhotoiminnan tavoitteena on järjestää oppilaille innostavaa, kehitystä tukevaa ja turvallista iltapäivätoimintaa. Koulumme kerhotoimintaa järjestetään yhteistyössä Nurmin Majakka ry:n, Tampereen kaupungin, Jylistys ry:n ja ETRA-liitto ry:n kanssa.
Syyskauden kerhot alkavat viikolla 35 ja päättyvät viikolla 50 , ellei ilmoituksen yhteydessä mainita poikkeuksellinen alkamis- ja/tai päättymisaika. Syys- ja talvilomaviikoilla kerhoja ei järjestetä.
Kerho aloittaa toimintansa, mikäli kerhoon ilmoittautuu vähintään 6/10 oppilasta kerhosta riippuen. Jos kerhoon mahtuu vain tietty enimmäismäärä oppilaita, täytetään kerhopaikat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kerhotoiminnassa huomioidaan vallitsevat olosuhteet noudattaen annettuja ohjeistuksia esim. ryhmien muodostamiset ja hygieniaohjeistukset.
On tärkeää, että kerhossa olevat oppilaat ovat terveitä. Sairaana ei tulla kouluun eikä kerhoon!
Mikäli jokin kerho kiinnostaa, huoltaja laittaa Wilmassa viestiä Johanna Rautalahdelle (kerhovastaava): kirjoita kerho, oppilaan nimi ja luokka sekä mahdolliset lisätiedot, jotka kerhon ohjaajien olisi tärkeää tietää lapsesta (esim. allergiat).
Kerhoihin ilmoittautuminen koskee koko kouluvuotta 2024-2025. Kerhopaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli lapsesi lopettaa kerhon kesken kauden, muistathan ilmoittaa siitä välittömästi kerhovastaavalle ja kerhoa ohjaavalle henkilölle. Näin jonossa oleva lapsi pääsee heti vapautuneelle paikalle.
Tervetuloa musiikin maailmaan! Muskarissa soitetaan ja lauletaan. Pääset kokeilemaan monipuolisesti musaluokan soittimia ja laulamaan myös mikkiin. Nautitaan musiikista kuunnellen, liikkuen, leikkien, kuvallisesti ja eläytyen, heittäydytään keksimään omaa musiikkia. Musiikin peruskäsitteitä käsitellään leikinomaisesti ja yhdessä musisoiden. Luodaan yhdessä esityksiä.
Iloista ilmaisua! -ilmaisutaitokerho (1-2) TAKRIKO
Kerhossa on runsaasti ilmaisua kehittäviä leikkejä ja harjoituksia, mukana paljon improvisaatiota ja pantomiimia. Ilmaisua harjoitellaan elein, ilmein, liikkein, äänin ja musiikin keinoin. Tutustutaan teatterin maailmaan ja luodaan yhdessä esityksiä.
Tiedekerho (1-2) TAKRIKO
Tervetuloa tutkimaan ihmeellistä ympäröivää maailmaa! Tiedekerhossa tehdään jännittäviä tutkimuksia ja tiedetemppuja eri tieteiden alueelta.
Iloista palloilua (1-2) (Lupa liikkua, lupa harrastaa) Nurmin Majakka ry
Vaihtuvia palloilulajeja ja leikkejä tasaisella liikkumisen riemulla Aapo-open johdolla. Sisäliikunta-asu ja -tossut sekä juomapullo mukaan.
Seikkailijat (1-2) Lyhty
Seikkailijoissa ollaan ulkona, opetellaan erätaitojen alkeita, luonnon tuntemusta, Raamatun tuntemusta sekä toisten auttamista yhdessä iloisesti touhuten ja asioihin paneutuen. Säähän sopivat vaatteet päälle.
Vanhempi-lapsi-sählyä (1-4) Nurmin Majakka ry
Hauskanpitoa yhdessä vanhempien ja lasten kanssa sählyn merkeissä. Tule tutustumaan samalla muihin kouluperheen jäseniin!
Hauskanpitoa yhdessä vanhempien ja lasten kanssa sählyn merkeissä. Tule tutustumaan samalla muihin kouluperheen jäseniin!
Kokkikerhossa kokataan suolaisia sekä makeita herkkuja. Kerhossa opitaan kokkaamisen lisäksi pöydän kattamista, jälkien siivoamista sekä tiskaamista.
Näytellään yhdessä! -näytelmäkerho (3-6) (Lupa liikkua, lupa harrastaa) Nurmin Majakka ry
Kerhossa on runsaasti erilaisia ilmaisua kehittäviä leikkejä ja harjoituksia, mukana paljon improvisaatiota ja pantomiimia. Ilmaisua harjoitellaan elein, ilmein, liikkein, äänin ja musiikin keinoin. Tutustumme erilaisiin draamakasvatuksen genreihin, kuten prosessidraamaan, improvisaatioteatteriin, ideasta esityksiin, tarinankerrontaan jne. Luomme yhdessä esityksiä.
Sulkapalloilua (3-6) Nurmin Majakka ry
Sulkapallon harjoittelua ja peliä Aapo-open johdolla. Sisäliikunta-asu ja -tossut sekä juomapullo mukaan.
Polunkävijät (4-9) Nurmin Majakka ry ja Aitoseurakunta
Polunkävijäkerhossa opitaan taitoja, joilla ulkoilu ja luonnossa liikkuminen on hauskaa myös wifi-verkon kantaman ulkopuolella! Haluatpa olla isona lähetystyöntekijä tai erä-jorma, nuotionteko, sään ennustaminen, juomaveden valmistus ja joen ylittäminen ilman siltaa ovat hyödyllisiä taitoja! Eikä unohdeta retkiä, hienoa polunkävijäasua, leirinuotiolauluja ja vaahtokarkkeja!
Jylistyskuoro (3-9) JYLISTYS ry
Äänenavausharjoitteiden jälkeen laulamme pääasiassa Jylistyksen lauluja mutta myös muita lastenlauluja ja teemme niihin helppoja käsiliikkeitä.
Vanhempi-lapsi-sählyä (5-9) Nurmin Majakka ry
Hauskanpitoa yhdessä vanhempien ja lasten kanssa sählyn merkeissä. Tule tutustumaan samalla muihin kouluperheen jäseniin!
Pelikerho (5-9) TAKRIKO
Pelataan yhdessä erilaisia lautapelejä ja voidaan myös kehittää itse oma lautapeli.
Palloilua (7-9) Nurmin Majakka ry
Vaihtuvat lajit, tasaiset liikkumisen hyödyt Aapon johdolla. Sisäliikunta-asu ja -tossut sekä juomapullo mukaan.
NYT-kehitysyhteistyökerho (7-9) Nurmin Majakka ry ja TAKRIKO
Yksi tärkeimmistä onnellisuustekijöistä on toisten hyväksi toimiminen yhdessä toisten kanssa. Jälleen tänä vuonna yläkoulun oppilailla ja huoltajilla on mahdollisuus osallistua hyvän tekemiseen sekä yhdessä suunniteltuun ja toteutettuun kotimaiseen tai ulkomaiseen kehitysyhteistyöprojektiin ja -matkaan.
Puutyökerho vanhempi-lapsi (1-9) Nurmin Majakka ry
Vanhemman ja lapsen puutyökerhossa voit nikkaroida ja nakkeroida omia ja yhteisiä projekteja luoden uusia muistoja. Harjoittelemme tavallisimpien työkalujen käyttöä ja vanhemmille opetamme puutyökoneiden turvallisen hyödyntämisen. Koululta voi ostaa puumateriaalia. Töiden kokoa on rajoitettu säilytystilojen rajallisuuden vuoksi.
Aamu- ja iltapäivätoiminta esioppilaille ja 1.-2. -luokkalaisille
Tampereen kristillinen koulu on tehnyt palvelusopimuksen Tampereen kaupungin kanssa 1.-2.-luokkalaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestämisestä.
Aamu- ja iltapäiväkerho toimii koulun läheisyydessä sijaitsevassa Majakkatalossa sekä koululla. Toimintaa järjestetään kouluaikojen mukaisesti maanantaista perjantaihin klo 7.30-17.00, lomia edeltävinä päivinä klo 7.30-16.00 ja lukuvuoden päätöspäivinä tarvittaessa 14.30 asti.
Maksut
Maksut määräytyvät Tampereen kaupungin päätöksen mukaisesti.
Sisaralennus myönnetään vanhemmalle sisarukselle.
Elokuun kerhomaksu on puolet kuukauden maksusta, ja se laskutetaan syyskuun laskun yhteydessä. Muilta kuukausilta veloitetaan koko kuukauden kerhomaksu. Laskutus tapahtuu suoraan koululta kuukausittain.
Jos lapsi ei sairauden vuoksi voi kalenterikuukauden aikana osallistua aamu- ja iltapäivätoimintaan yli 10 päivänä, maksusta peritään vain puolet. Jos sairaudesta aiheutuva poissaolo kestää koko kalenterikuukauden, maksua ei peritä.
Jos lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukautena, maksuna peritään puolet kuukausimaksusta.
Muutoin peritään aina täysi kuukausimaksu.
Harrastekerhoaika ei kuulu maksulliseen APIP-toimintaan, joten kerhoaikaa ei tarvitse huomioida laskettaessa viikoittaista tuntimäärää.
Esioppilaiden hoitomaksut määräytyvät päivähoidon maksukäytänteiden mukaisesti ja laskutetaan päiväkoti Pikkupurren kautta.
Koululla voi odotella tilapäisesti kyytejä tms. jos siitä on sovittu oman luokanopettajan tai -luokanohjaajan kanssa. Tämä koskee myös sellaisia oppilaita, jotka odottelevat harrastekerhon alkamista tai kimppakyytiä ja joiden tarve on alle 3 tuntia viikossa.
Lisätietoja:
Aamu- ja iltapäivätoiminnan yhdyshenkilönä toimii Sonja Kajava, puh. 040 845 2198.